Draaiverbindingen

Wij zijn specialist in het maken van klantspecifieke draaiverbindingen

Door het toepassen van draadlagers hebben we ultieme ontwerpvrijheid om een klant specifieke draaikrans te construeren.

Wenst u een draaikrans in een ultralichte constructie met minimale draaiweerstand of een draaikrans voor een groot temperatuur bereik dan zal er geen standaard lager te koop zijn. Het toepassen van een draaikrans met lagerelementen is dan de oplossing.

We kunnen het lagerelement leveren en u technisch ondersteunen of we verzorgen het gehele traject van ontwerp tot de levering van de specifieke draaikrans. Dit doen wij al voor enkel stuk.

Standaard draaiverbindingen uit staal of aluminium.

De standaard serie LV draaiverbindingen zijn leverbaar in staal en aluminium in het bereik van 100 mm tot 1800 mm.

Diverse grootten LVA – LVB – LVD – LVE zijn uit voorraad leverbaar.

Lichtgewicht lagers

aluminium lager Gileon

Een lagerelement van Franke betaande uit loopdraden en kogels zijn minimaal nodig om een lagering te kunnen realiseren. De omhullende constructie zorgt ervoor dat de componenten met elkaar gehouden worden. Het minimaliseren van het lagergewicht kan worden gerealiseerd door de keuze van het materiaalsoort en de uitvoering van de omhullende constuctie. Een aluminium behuizing in plaats van staal geeft al reductie van meer dan 50%.  Het gebruik van plastic of carbonfiber als behuizingsmateriaal  kunnen een verdere gewichtsreducte opleveren. Het gebruik van gesinterd aluminium in een honingraad constuctie welke met 3D print technologie kan worden gerealiseerd kan het gewicht reduceren tot 12% van de oorsronkelijk waarde van een stalen draaikrans met dezelfde dragende eigenschappen.

Compact en licht design

Franke lagerelementen (ook wel draadlagers genoemd) bestaan uit loopringen en rollichamen (kogels of tonnen) De loopringen worden samen met de rollichamen in een omhullende constructie gebouwd zodat de de feitelijke lagerfunctie door deze componenten wordt gerealiseerd. Het materiaal en de uitvoering van de omhullende constructie kan hierdoor vrij gekozen worden. De lagering is compact,  licht lopend en licht van gewicht.

Applicaties

Overzicht lager producten

Lagerelementen (Draadlagers)

Lagers

Draaiverbindingen (Draaikransen)

Lagers

Aangedreven roterende systemen

Lagers