Klantspecifieke draaiverbindingen

Super individueel kunnen de draaiverbindingen gerealiseerd worden.

Of het nu gaat om de materialen van het lager of de omhullende constructie, de draaiweerstand of het temperatuurbereik, een draaiverbinding kan afgestemd worden op de eisen van de applicatie of de wensen van de gebruiker.

Standaard draaiverbindingen LV

De standaard serie LV draaiverbindingen zijn leverbaar in staal en aluminium in het bereik van 100 mm tot 1800 mm.

Diverse grooten LVA – LVB – LVD – LVE zijn uit voorraad leverbaar.

Lichtgewicht lagers

Een lagerelement van Franke betaande uit loopdraden en kogels zijn minimaal nodig om een lagering te kunnen realiseren. De omhullende constructie zorgt ervoor dat de componenten met elkaar gehouden worden. Het minimaliseren van het lagergewicht kan worden gerealiseerd door de keuze van het materiaalsoort en de uitvoering van de omhullende constuctie. Een aluminium behuizing in plaats van staal geeft al reductie van meer dan 50%.  Het gebruik van plastic of carbonfiber als behuizingsmateriaal  kunnen een verdere gewichtsreducte opleveren. Het gebruik van gesinterd aluminium in een honingraad constuctie welke met 3D print technologie kan worden gerealiseerd kan het gewicht reduceren tot 12% van de oorsronkelijk waarde van een stalen draaikrans met dezelfde dragende eigenschappen.

Compact en licht design

Franke lagerelementen (ook wel draadlagers genoemd) bestaan uit loopringen en rollichamen (kogels of tonnen) De loopringen worden samen met de rollichamen in een omhullende constructie gebouwd zodat de de feitelijke lagerfunctie door deze componenten wordt gerealiseerd. Het materiaal en de uitvoering van de omhullende constructie kan hierdoor vrij gekozen worden. De lagering is compact,  licht lopend en licht van gewicht.

Applicaties

Overzicht lager producten

Lagerelementen

Lagers

Draaiverbindingen

Lagers

Aangedreven roterende systemen

Lagers