Roterend Bewegen

Roterende beweging, ook op maat!

Ben jij op zoek naar een speciale toepassing voor roterende bewegingen? Of op zoek naar een op maat gemaakte lager uitvoering? Dan ben je bij Gileon aan het juiste adres! Onze geavanceerde bewegingstechnologie omvat verschillende producten, zoals lager elementen, draaiverbindingen en aangedreven roterende systemen. Deze zijn essentieel voor een vloeiende en nauwkeurige rotatie in verschillende toepassingen en industrieën.

Elke uitdaging en vereiste is uniek

Bij Gileon BV begrijpen we dat elk project unieke uitdagingen en vereisten kan hebben als het gaat om roterend bewegen. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in het leveren van oplossingen op maat, die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Gileon BV is de trotse leverancier van het productenpakket van Franke GmbH. De lagerelementen van Franke bieden een unieke flexibiliteit door de geïntegreerde loopdraden in de constructie. Dit maakt het mogelijk om betere producten te ontwikkelen. De ruimte- en gewichtsbesparende constructie, in combinatie met de mogelijkheid om te kiezen uit diverse behuizingsmaterialen, maakt deze lager elementen veelzijdig inzetbaar. Daarnaast zorgen deze draadlagers voor een naadloze rotatie tussen twee componenten, wat essentieel is voor toepassingen waarbij vloeiende en betrouwbare draaibewegingen vereist zijn. De draaiweerstand is instelbaar, waarbij iedere diameter te realiseren is.

Op basis van klantspecificatie een maatoplossing

Gileon BV ondersteunt jouw innovatie met roterend beweging met draadlagers en draaiverbindingen voor speciale toepassingen, juist wanneer je te maken hebt met specifieke technische uitdagingen. Onze benadering richt zich op mogelijkheden in plaats van vaste specificaties, waarbij jouw eigen specificaties leidend zijn.

Onze draadlagers zijn beschikbaar als individuele componenten, waardoor je de flexibiliteit hebt om ze naar behoefte te gebruiken. Daarnaast bieden we draaikranslagers op basis van klantspecificatie, zodat je een maatwerkoplossing krijgt die perfect aansluit bij jouw unieke eisen.

Wij bieden oplossingen die perfect aansluiten bij speciale toepassingen en zijn gespecialiseerd in maatwerk, zelfs bij kleine aantallen.

Lagerelementen

Lagerelementen (draadlagers) met geharde loopdraden vormen de basis van het Franke principe. Samen met rollichamen (kogels, naalden of tonnen) wordt hiermee een lagering gerealiseerd welke toegespitst wordt specifiek voor de applicatie. Compact, licht. soepel roterend en vrije keuze van de omhullende constructie zijn specifieke kenmerken.

Het lager programma van Franke GmbH bestaat uit 4 rings draadlagers met geslepen of getrokken loopdraden. De 2 rings uitvoeringen zijn beter bekend als dunring lagers.

Draaiverbindingen (Draaikransen)

De draaiverbindingen van Franke zijn draaikransen met igebouwde lagerelementen. De uitvoering van de behuizing en het feitelijk lager kan afgestemd worden op de specifieke applicatie. We noemen hier bijvoorbeeld RVS lageringen voor voedingsmiddelen industrie of 3-D geprinte behuizingen in aluminium om een minimaal gewicht te realiseren voor een lageroplossing. Maatwerk… ook voor een of enkele stuks is mogelijk.

Voor standaard applicaties zijn de LV series draaiverbindingen leverbaar. De stalen of aluminium draaiverbindingen zijn in diverse diameters en uitvoeringen uit voorraad leverbaar.

Aangedreven roterende systemen

Aangedreven roterende systemen van Franke bestaan uit een serie draaitafels met wormwiel overbrenging en een serie uitgevoerd met een geïntegreerde motor.

Overzicht lager producten

Lagerelementen (Draadlagers)

Lagers

Draaiverbindingen (Draaikransen)

Lagers

Aangedreven roterende systemen

Lagers

Franke GmbH is producent van Draadlagers, Draaiverbindingen, Lineaire Geleidingen en aangedreven Systemen. Gileon BV vertegenwoordigt Franke GmbH in de Benelux