Roterend Bewegen

Franke GmbH is producent van Draadlagers, Draaiverbindingen, Lineaire Geleidingen en aangedreven Systemen

Gileon BV vertegenwoordigt Franke GmbH in de Benelux

Lagerelementen

Lagerelementen (draadlagers) met geharde loopdraden vormen de basis van het Franke principe. Samen met rollichamen (kogels, naalden of tonnen) wordt hiermee een lagering gerealiseerd welke toegespitst wordt specifiek voor de applicatie. Compact, licht. soepel roterend en vrije keuze van de omhullende constructie zijn specifieke kenmerken.

Het lager programma van Franke GmbH bestaat uit 4 rings draadlagers met geslepen of getrokken loopdraden. De 2 rings uitvoeringen zijn beter bekend als dunring lagers.

Draaiverbindingen (Draaikransen)

De draaiverbindingen van Franke zijn draaikransen met igebouwde lagerelementen. De uitvoering van de behuizing en het feitelijk lager kan afgestemd worden op de specifieke applicatie. We noemen hier bijvoorbeeld RVS lageringen voor voedingsmiddelen industrie of 3-D geprinte behuizingen in aluminium om een minimaal gewicht te realiseren voor een lageroplossing. Maatwerk… ook voor een of enkele stuks is mogelijk.

Voor standaard applicaties zijn de LV series draaiverbindingen leverbaar. De stalen of aluminium draaiverbindingen zijn in diverse diameters en uitvoeringen uit voorraad leverbaar.

Aangedreven roterende systemen

Aangedreven roterende systemen van Franke bestaan uit een serie draaitafels met wormwiel overbrenging en een serie uitgevoerd met een geïntegreerde motor.

Overzicht lager producten

Lagerelementen (Draadlagers)

Lagers

Draaiverbindingen (Draaikransen)

Lagers

Aangedreven roterende systemen

Lagers