Franke GmbH is producent van Draadlagers, Draaiverbindingen en Lineaire Systemen

Gileon BV vertegenwoordigt Franke GmbH in de Benelux

Lagerelementen

Lagerelementen met geharde loopdraden vormen de basis van het Franke principe. Samen met rollichamen (kogels, naalden of tonnen) wordt hiermee een lagering gerealiseerd welke toegespitst wordt specifiek voor de applicatie. Compact, licht. soepel roterend en vrije keuze van de omhullende constructie zijn specifieke kenmerken.

Het lager programma van Franke GmbH bestaat uit 4 rings lagerelementen met geslepen of getrokken loopdraden. De 2 rings uitvoeringen zijn beter bekend als dunring lagers.

Meer informatie

Draaiverbindingen

De draaiverbindingen van Franke zijn draaikransen met igebouwde lagerelementen. De uitvoering van de behuizing en het feitelijk lager kan afgestemd worden op de specifieke applicatie. We noemen hier bijvoorbeeld RVS lageringen voor voedingsmiddelen industrie of 3-D geprinte behuizingen in aluminium om een minimaal gewicht te realiseren voor een lageroplossing. Maatwerk… ook voor een of enkele stuks is mogelijk.

Voor standaard applicaties zijn de LV series draaiverbindingen leverbaar. De stalen of aluminium draaiverbindingen zijn in diverse diameters en uitvoeringen uit voorraad leverbaar.

Meer informatie

Aangedreven roterende systemen

Aangedreven roterende systemen van Franke bestaan uit een serie draaitafels met wormwiel overbrenging en uitgevoerd met een geïntegreerde motor.

Meer informatie

Overzicht lager producten