Lineaire geleidingen

Aluminium looprolgeleiding

Franke aluminium looprol geleiding bestaat uit een aluminium rail met 4 ingewalste geharde loopdraden uit hooggelegeerd staal of roestvast staal. De kruislings opgestelde looprollen realiseren een 4-punts contact systeem om belastingen uit alle richtingen op te nemen. De looprollen zijn gelagerd met naalden of kogels. Deze worden intern gesmeerd zodat een schone geleiding ontstaat.  De geleiding wordt daarom veelvuldig toegepast in schone omgevingen zoals in medische toepassingen of levensmiddelen industrie. Ook in stoffige omgevingen (verpakkingsindustrie) zal de Franke looprol geleiding superieur zijn.

Leverbare varianten

FDA

Standaard

Het standaard type heeft geprofileerde looprollen met naaldlagering. De looprdraden in de rail zijn van hooggelegeerd gehard staal.

FDB

Low Cost

Het low cost type heeft geprofileerde looprollen met kogellagering. De looprdraden in de rail zijn van hooggelegeerd gehard staal.

FDC

RVS

Het RVS type heeft RVS looprollen en montagedelen met naaldlagering. De looprdraden in de rail zijn van RVS.

FDD

Non Magnetic

Het non-magnetic type heeft geprofileerde looprollen met naaldlagering in een niet magnetiseerbaar design. De looprdraden in de rail zijn van a-magnetisch RVS staal.

FDE

Smeermiddel vrij

De smeermiddelvrije variant Het standaard type heeft geprofileerde looprollen met naaldlagering. De looprdraden in de rail zijn van hooggelegeerd gehard staal.

FDG

Low Cost – RVS

Het low cost type heeft geprofileerde looprollen met kogellagering. De looprdraden in de rail zijn van hooggelegeerd gehard staal.

FDH

Hoog Dynamisch

Het hoog dynamische type heeft geprofileerde looprollen met dubbel hoek kogellager. De looprdraden in de rail zijn van hooggelegeerd gehard staal.

FDI

Vacuüm Applicaties

Het type FDI is speciaal geschikt voor gebruik in hoogvacuüm. De volnadelige lagers zijn voorzien van vacuümcompatibel smeermiddel en er worden geen kunststoffen toegepast.

Lineaire geleidingen van Franke Licht en hoog belastbaar

Het ontwerp van de geleiding bestaat uit een aluminium profiel met 4 ingewalste loopdraden van hoog gelegeerd staal of RVS. Hierop lopen geprofileerde looprollen in 4 richtingen zodat krachten uit alle richtingen opgenomen kunnen worden. De geleiding is stil, hoog dynamisch en onderhoudsvrij.

De rails zijn leverbaar van 200 mm tot 4 meter. Langere lengten zijn koppelbaar.

De cassettes zijn leverbaar in de industrie grootten 12-15-20-25-35-45

Applicaties

Overzicht lineaire producten

FTB Lineaire geleiding

Aangedreven lineaire systemen

Lineaire systemen

Lineaire geleidingen

Lineaire systemen