Lineair Bewegen

Lineaire beweging, ook op maat!

Ben je op zoek naar een speciale toepassing voor lineaire beweging? Of ben je op zoek naar een speciale, op maat gemaakte uitvoering? Dan ben je bij Gileon aan het juiste adres! Als jouw toepassing speciale eisen stelt of een maatwerkoplossing vereist neem dan contact op! Bij Gileon BV begrijpen wij dat elk project unieke uitdagingen en vereisten kan hebben. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het leveren van oplossingen op maat.

Speciale toepassingen met minimale wrijving

Lineaire geleidingen spelen een essentiële rol in de diverse toepassingen, waar ze zorgen voor een soepele en nauwkeurige lineaire beweging. Deze mechanische componenten bestaan uit een glijdend element dat over een geleiderail beweegt, waardoor minimale wrijving en slijtage ontstaan en de beweging vloeiend verloopt.

Gileon BV is de trotse leverancier van het productenpakket van Franke GmbH. Voor speciale toepassingen waar gewicht een issue is, bieden de aangepaste lineaire geleidingen van Franke de ideale oplossing. Ze zijn zeer geschikt voor toepassingen waar hoge dynamiek vereist is of in gevoelige omgevingen zoals de voedings- en cleanroom-industrie. De op maat gemaakte lineaire geleidingen zijn ook ontworpen om te voldoen aan de uitdagingen van vacuüm-, straling- of a-magnetische omgevingen.

De perfecte oplossing door maatwerk

Indien jouw oplossing onderhoudsvrij moet zijn, kunnen de lineaire geleidingen ook in deze behoefte voorzien. Voor situaties waarin een schone en droge omgeving van cruciaal belang is, bieden onze oplossingen de perfecte betrouwbaarheid en efficiëntie. Bovendien kunnen de aangepaste lineaire geleidingen worden geïntegreerd in aangedreven lineaire bewegingen, waardoor jouw geautomatiseerde toepassingen moeiteloos en nauwkeurig kunnen functioneren.

Gileon BV ondersteunt jouw innovatie met lineaire beweging, juist wanneer je te maken hebt met specifieke technische uitdagingen. Wij bieden oplossingen die perfect aansluiten bij speciale toepassingen en zijn gespecialiseerd in maatwerk, zelfs bij kleine aantallen.

Lineaire geleidingen FD-K

De standaard geleiding bestaat uit een aluminium rail met 4 ingewalste loopdraden. De kruislings opgestelde looprollen in aluminiumbehuizing rollen over de ingewalste loopdraden.  De feitelijk geleiding is staal op staal. De interne lagering en smering van de looprollen zorgen voor een “schone” geleiding welke minder gevoelig is voor vervuiling.

Het programma bestaat uit rails met cassettes in 6 bouwgrootten en in diverse uitvoeringen.

Lineaire geleidingen FD-R

De 4 ingewalste loopdraden kunnen ook verdeeld worden over 2 raildelen welke parallel gemonteerd worden. De looprolschoenen kunnen met een eigen bovenplaat met elkaar verbonden worden. Voor het aanleggen van de voorspanning worden montagedelen meegeleverd welke in de klantspecifieke bovenplaat gemonteerd worden.

Aangedreven lineaire systemen

Franke levert aangedreven systemen met spillen of tandriemen. Motoren kunnen met een lantaarnstuk aangebouwd worden. Een levering met complete elektrische aandrijving en besturing is ook mogelijk.

Overzicht lineaire producten

FTB Lineaire geleiding

Aangedreven lineaire systemen

Lineaire systemen

Lineaire geleidingen

Lineaire systemen

Franke GmbH is producent van Draadlagers, Draaiverbindingen, Lineaire Geleidingen en aangedreven Systemen. Gileon BV vertegenwoordigt Franke GmbH in de Benelux