Franke Draaikransen - Gileon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Franke Draaikransen

Draaikransen
Door de integratie van een lagerelement in een omhullende constructie ontwikkelt en produceert Franke standaard draaikransen en draaiverbindingen voor specifieke applicaties. Daar waar conventionele lagers technische beperkingen hebben bieden draaiverbindingen met lagerelementen uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn gewichts en ruimte besparing, instelbare frictie, temepatuur compensatie, smeemiddelvrije of vacuum/cleanroom compatibele oplossingen. De technische voordelen nemen toe naarmate de diameter groter wordt. Producenten van CT-scanners zijn overtuigd van deze voordelen. In deze markt is Franke geruime tijd marktleider.


 

klantspecifieke oplossingen
Met het Franke principe kunnen wij draaikransen produceren welke onderdeel uitmaken van de machine constructie en afgestemd worden op de specifieke wensen zoals stijfheid, draaiweerstand, materialen en bouwvolume.

Meer informatie ...

Lichtgewicht
Door de toepassing van aluminium als basismateriaal voor draaiverbindingen kan een gewichtsbesparing van 65% gerealiseerd worden. Met een lager gewicht kan het aandrijvende vermogen ook gereduceerd worden wat resulteert in een besparing van materiaal en energie.

Standaard draaikransen
Standaard draaikransen zijn reeds voor ge-engineerde lageroplossingen te leveren in staal of aluminium, met of zonder vertanding. De serie LDV, leverbaar in kogelkransdiameter 200 mm - 600 mm kunnen binnen 1 week geleverd worden.

Meer informatie ...

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu