Project Description

Mechanisch aangedreven draaitafels

Franke heeft 2 product families met mechanisch aangedreven tafels. Beide series hebben een wormoverbrenging en dienen met een aangebouwde motor aangedreven te worden. LTA-100 en LTA-200 zijn lichtgewicht draaitafels met wormoverbrenging van respectievelijk 18 en 36. De draaitafels tafels zijn geschikt voor handling en/of scan toepassingen vanwege de hoge haalbare snelheid van 100 rpm. De LTB serie draaitafels hebben een overbrenging van 360, zijn zwaarbelastbaar en bijzonder nauwkeurig

Meer informatie

Direct Drives

Franke heeft ruime ervaring opgedaan met het intgreren van motoren in lager systemen. Als systeemleverancier  levert Franke compleet ingelopen en geteste aandrijfsystemen aan de producenten van CT scanners. Deze kennis en ervaring is verder uitgewerkt in compacte Direct Drive draaitafels: LTD serie.

Door de integratie van de motor en de lagering kenmerkt de draaitafel zich door hoge dynamiek, een hoog rendement, de meest compacte bouwvorm met een grote middenvrijheid.

Er zijn 4 standaard bouwgrootten: LTD100, LTD215, LTD320 en LTD385. Naar wens zijn er aanpassingen mogelijk.

Meer informatie

Compact en licht design

Wire Race Bearings met Direct Drive zijn bijzonder geschikt in toepassingen waar hoge prestatie (dynamiek) en compacte bouw gewenst zijn. De integratie van het lager en de motor in dezelfde behuizing maakt extra overbrengingen zoals tandriemen, kettingen of reductiekasten overbodig. Dit bespaart energie en verbetert de nauwkeurigheid van het systeem.

Applicaties

Overzicht lager producten