Interview met Sascha Eberhard, CEO van Franke GmbH

In engineering en productie van klantspecifieke draaiverbindingen heeft Franke al decennia lang een bijzondere expertise opgebouwd. Sascha Eberhard, CEO van Franke GmbH, geeft details over huidige ontwikkelingen, klant- en sectorvereisten en de oriëntatie van het bedrijf.

Sascha Eberhard interview 4

KEM Construction: Meneer Eberhard, wat houdt de lager expertise van Franke in?

Sascha Eberhard (Franke): Franke is de uitvinder van het draadlager. Onze expertise is de verwerking van draad als rolmedium voor rollende elementen, met name het rollen van de draad, het inbrengen van een zeer nauwkeurige loopbaan en het richten van de afgewerkte loopring voor de beste rond- en vlakloop. Onze knowhow op dit gebied heeft zich inmiddels bijna 75 jaar opgebouwd en we leren nog elke dag bij. In de jaren 70 van de vorige eeuw zijn we erin geslaagd het principe van het draadlager over te brengen op lineaire componenten. Onze knowhow ligt in de bewerking en inbrenging van stalen loopdraden in aluminiumprofielen.

KEM Construction: Wat zijn de belangrijkste kwaliteitskenmerken die deze knowhow kenmerken?

Eberhard: De eerste stap – en voorwaarde voor verdere kwaliteit – is dat we de juiste lager oplossing voor de klantentoepassing samen met onze klanten ontwerpen. Vroeger zeiden we eerder dat onze kerncompetentie de verwerking van de draad is. Tegenwoordig zeg ik dat onze kerncompetentie in lageroplossingen begint bij het advies, oftewel de gezamenlijke en specifieke engineering met klanten, om de ideale draaiverbinding te ontwikkelen. Vervolgens bouwen we een draaiverbinding dat idealiter bestaat uit twee hoofdcomponenten: het binnenwerk met draden, kogels en de kooi, en de behuizingsdelen. We laten onze klanten altijd vrij om te kiezen of ze alleen onze engineering, dus de adviesdienst, willen gebruiken – en de losse lagercomponenten als inbouwcomponenten willen ontvangen – of dat ze het complete pakket van Franke willen, dus engineering en advies plus lagercomponenten ingebouwd in een behuizing. Een verdere uitbreiding bij ons kan zelfs zijn dat we het geheel inclusief aandrijfsysteem voor onze klanten kunnen bouwen, dus met geïntegreerde directe aandrijving en geïntegreerde meetsystemen.

Sascha Eberhard
Sascha Eberhard medewerker

KEM Construction: Hoe onderscheidt u zich van de concurrentie?

Eberhard: Zoals ik al zei, zijn we zeer klantgericht. Ons standaardprogramma – bij draadlagers misschien vijf tot tien procent van onze business – moet alleen een richtlijn zijn om de klant te laten zien wat mogelijk is. Hier bieden we geselecteerde series draadlagers en draaiverbindingen aan tegen een goede prijs en soms zelfs uit voorraad, waardoor we ons deels kunnen onderscheiden van de concurrentie. Onze focus ligt echter op klantspecifieke speciale draaiverbindingen. Hier kunnen we het potentieel van het draadlagerprincipe het meest benutten en hier ontstaat ook het grootste klantvoordeel. Hier hebben we geen concurrentie. (lacht)

Overige gestelde vragen

Eberhard: Het zuinig omgaan met middelen en energie is momenteel in alle sectoren actueel. Lichtgewicht bouwen en miniaturisatie is de trend. De machine- en installatiebouw is net bezig de kansen in dit opzicht te ontdekken. Wij willen met onze producten en onze engineering daarbij ondersteunen. Andere sectoren zoals de voertuigbouw, de robotica of de medische technologie zijn al veel verder. In deze sectoren hebben gewichtsvragen altijd een grote rol gespeeld. Naast de robuustheid van de machines is de totale massa een belangrijk ontwerp criterium geworden – vooral met het oog op aspecten van grondstofbeschikbaarheid en energieverbruik is dat belangrijk.

Eberhard: Tot nu toe hebben we ons geconcentreerd op het aanprijzen van ons product – het draadlager – als het hart van additief vervaardigde draaiverbindingen. U kunt het zich zo voorstellen dat u met een draadlager de pure functie van een lager koopt en deze eenvoudig integreert in uw vrij vormgegeven omgeving. Wie dat eenmaal heeft ingezien, kan niet anders dan er enthousiast over zijn. Momenteel werken we samen met externe specialisten om metalen geprinte componenten te maken. Intern experimenteren we met kunststoffen. We volgen met grote interesse de markt voor bewerkingsmachines waarin additieve functies zijn geïntegreerd. Als u uit het raam kijkt, ziet u daar de grote bouwplaats van de nieuwe fabriek 6. Het is goed mogelijk dat we daar de eerste machines van dit type opstellen. Verder gedacht: Misschien sturen we over tien jaar geen complete draaiverbindingen meer in zware kisten over grote afstanden, maar alleen nog het draadlager en een printbestand. De aanpak is weer die, dat de klant beslist wat hij wil. Als de klant wil dat we onze engineering inbrengen bij de 3D-printbehuizing, doen we dat heel graag, als het lagerelement van ons komt. Waar en hoe hij de behuizingsdelen print, dus via onze partnerschap of zelf georganiseerd, laten we aan de klant over.

Eberhard: Loopdraden van gehard verenstaal, zoals wij die gewoonlijk gebruiken, komen qua hardheid en belastbaarheid op een gegeven moment aan hun grenzen. In dergelijke gevallen gebruiken we geharde loopringen met kruisrollen. Het productieproces is complex en voor de vlakke loopbanen zijn andere bewerkingsprocessen nodig. Het resultaat overtuigt echter. Met geharde loopringen kunnen we voet aan de grond krijgen in toepassingen waar tot nu toe alleen conventionele lagers met geharde behuizingsringen werden gebruikt. De voordelen van onze draadlagertechnologie hevelen we over naar het zware lastgebied. Voorbeelden zijn medische plafondlampen, bewerkingscentra en veiligheidstechniek.

Eberhard: We hebben een aantal nieuwe producten in de pijplijn. Een daarvan is een nieuwe serie draadlagers die speciaal is ontworpen voor gebruik in de medische technologie. Deze lagers zijn bijzonder licht en compact en kunnen zeer nauwkeurig worden aangepast aan de eisen van de klant. Een ander nieuw product is een draaiverbinding met een geïntegreerde aandrijving. Bovendien hebben we een nieuw type draadlager ontwikkeld dat bijzonder geschikt is voor gebruik in zware lasttoepassingen. Dit lager heeft extra geharde loopringen en kan hogere belastingen aan.

Eberhard: Conditiebewaking is een zeer belangrijk onderwerp, vooral in het kader van Industry 4.0. We werken momenteel aan een oplossing waarmee de conditie van onze lagers continu kan worden bewaakt. Dit maakt het mogelijk om eventuele problemen vroegtijdig te detecteren en te verhelpen voordat ze tot een uitval van de machine leiden. We zijn ervan overtuigd dat dit een zeer belangrijke bijdrage zal leveren aan het verhogen van de efficiëntie en de beschikbaarheid van machines en installaties.

Eberhard: Digitalisering en duurzaamheid zijn twee zeer belangrijke thema’s voor ons. Op het gebied van digitalisering werken we aan verschillende projecten om onze processen verder te optimaliseren en om nieuwe digitale diensten voor onze klanten te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de eerder genoemde conditiebewaking van onze lagers. Op het gebied van duurzaamheid richten we ons op verschillende gebieden. Een daarvan is het verminderen van onze CO2-uitstoot. We hebben bijvoorbeeld een nieuw energieconcept geïmplementeerd in onze productie, waardoor we onze CO2-uitstoot aanzienlijk hebben kunnen verminderen. Een ander belangrijk aspect is het gebruik van duurzame materialen. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze producten nog duurzamer te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van gerecyclede materialen of het verminderen van het materiaalverbruik door middel van lichtgewicht constructie.

Deel dit bericht!