Efficiënt en duurzaam kosten besparen met draadlager vernieuwing

Duurzaamheid en het efficiënt gebruik van middelen zijn essentiële onderwerpen in de wereld van de werktuigbouwkunde. In plaats van machines en onderdelen af te schrijven, is het repareren ervan vaak een betere aanpak om de efficiëntie en winstgevendheid van productie-installaties te behouden of zelfs te verbeteren. Franke draadlagers bieden een uitstekende oplossing om deze doelen te bereiken. In deze blog zullen we de voordelen van het vernieuwen van draadlagers verkennen en hoe Franke bijdraagt aan kostenbesparing, hulpbronnenbehoud en duurzaamheid.

Tot 60% goedkopere vernieuwing van draadlagers

Lagerassemblages met geïntegreerde draadlagers hebben een lange levensduur. Maar zelfs wanneer het draadlager het einde van zijn levensduur bereikt, kunnen de behuizingsonderdelen nog steeds worden hergebruikt. Deze onderdelen zijn niet rechtstreeks blootgesteld aan de belastingen van het lager en zijn vaak nog in goede staat. Hierdoor is het vaak voldoende om individuele draadlager componenten, zoals loopringen, kogels en kooien, te vervangen om het lager weer volledig functioneel te maken. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparing, aangezien het vernieuwen van draadlagers tot 60% goedkoper kan zijn dat het aanschaffen van nieuwe.

Duurzaamheid in actie: het belang van draadlager hergebruik

Het vernieuwen van draadlagers draagt niet alleen bij aan kostenbesparingen, maar ook aan duurzaamheid en milieubescherming. Door gebruik te maken van de bestaande behuizingsonderdelen wordt het verbruik van grondstoffen verminderd en wordt voorkomen dat functionele onderdelen onnodig worden weggegooid. Dit heeft een positief effect op het milieu. Het is een waardevolle bijdrage aan het behoud van hulpbronnen en het streven naar een duurzame productieomgeving.

Franke’s refurbishing service: duurzaam, kwaliteitsbewust en component

Franke GmbH beschikt over een uitgebreid archief met geometrische kenmerken van alle eerder geproduceerde draadlagers. Hierdoor kunnen zelfs lagerassemblages uit het verleden worden gereproduceerd. Het vernieuwingsproces begint met een grondige inspectie van het lager, waarbij de externe conditie wordt beoordeeld. Vervolgens worden de behuizingsonderdelen geopend en gedemonteerd, waarna Franke-specialisten de mogelijkheden voor vernieuwing evalueren. Indien nodig worden nieuwe componenten vervaardigd en ingevoegd in de bestaande behuizing. Na montage ondergaat het vernieuwde lager uitgebreide kwaliteitscontroles om te kunnen voldoen aan een nieuwe levenscyclus.

Refurbished LE lager

Refurbished LE

Deel dit bericht!